Infolinka 954 200 200

Nové multimediální formáty příloh a další úpravy v roce 2024

Nové multimediální formáty příloh datových zpráv

Jak jsme již avizovali, od počátku roku 2024 budou zavedeny kromě velkoobjemových datových zpráv také nové multimediální formáty příloh.

U audio/video souborů se jedná o formáty ze skupiny MP4 (MPEG-4), bude možné zasílat soubory s příponou: mp4, ma4, m4p, m4v.

U grafických souborů se jedná o formáty ze skupiny HEIF, který je nástupcem obrázkového formátu JPEG. Jedná se o přípony: heic, heif. Výhodou je při stejné velikosti výrazně vyšší kvalita a podpora užitečných funkcí jako jsou např. animace nebo ukládání sekvencí do jediného souboru.

Změny zveřejnění v aplikaci Seznam datových schránek

Dále informujeme, že na jaře 2024 proběhnou požadované změny v aplikaci SDS (Seznam datových schránek), které se týkající zveřejnění a následného vyhledávání datových schránek FO a PFO. Uveřejnění bude záležet na rozhodnutí subjektu povolit /zakázat zveřejnění svých dat. Stahované seznamy budou tak logicky neúplné.

Úprava konfigurace serveru-odstranění TLS šifry

V první polovině roku 2024 bude z důvodu úpravy bezpečnostní konfigurace a morálního zastarání bude odstraněna TLS šifra DHE-RSA-AES128-GCM-SHA256, využívající šifrovací metodu Diffie-Hellman v GCM módu.

Více informací k výše uvedeným změnám najdete zde.