Infolinka 954 200 200
Chci datovku Přihlašovací metody Způsoby přihlašování

Způsoby přihlašování

Do datové schránky se lze přihlásit několika různými způsoby:

  • Přihlašování jménem a heslem
    Nabízí jednoduché řešení pouze při základní úrovni zabezpečení.
  • Přihlašování certifikátem
    Před přihlášením do své datové schránky je nutné provést instalaci vydaného certifikátu a registraci do systému. Certifikát lze zakoupit na pobočkách České Pošty se službou Czech POINT .
  • SMS autentizace
    Bezpečnější přihlašování na základě kódů zasílaných pomocí SMS zpráv. Přihlašování probíhá pomocí Jména, hesla + kódu z SMS zprávy. Bez správně zadaného kódu se do vaší stránky nikdo nepřihlásí.
  • Přihlašování mobilním klíčem
    Snadný přístup a lepší zabezpečení nabízí přihlašování mobilním klíčem, ke kterému můžete používat váš mobil nebo tablet s operačním systémem Google Android nebo Apple iOS. Více informací na webu mojedatovaschranka.cz.
  • Přihlašování přes Identitu občana
    Do datové schránky lze též vstoupit pomocí Identity občana prostřednictvím identifikačních prostředků s vysokou mírou zabezpečení, jako je např. eObčanka, bankovní identita, Mobilní klíč atd. Do datové schránky se tedy můžete přihlásit úplně stejně, jako do svého internetového bankovnictví (pokud je například Vaše banka již připojena do Identity občana, toto můžete zjistit v seznamu zapojených subjektů).