Infolinka 954 200 200

A

Administrátor Fyzická osoba, kterou určila Oprávněná osoba, aby za ní mohla přidávat / odebírat další uživatele datové schránky (Pověřené osoby), včetně nastavení jejich přístupových práv.
Akreditovaný poskytovatel certifikačních služebPoskytovatel certifikačních služeb, jemuž byla udělena akreditace podle zákona č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu. Přehled kvalifikovaných poskytovatelů certifikačních služeb a jejich kvalifikovaných služeb.
Aktivace schránkyNeformální synonymum pro Zpřístupnění datové schránky
Aktivační portálAktivační portál je služba Czech POINTu, přístupná prostřednictvím internetu, která na základě správně vyplněných údajů umožňuje vydání přístupových údajů do datové schránky elektronickou cestou.
AndroidSoftwarová mobilní platforma určená zejména pro mobilní zařízení (chytré telefony, PDA, navigace, tablety).
Android TokenAplikace, pomocí níž se generují přihlašovací bezpečnostní kódy pro mobilní zařízení s operačním systémem Android.
AntivirusPočítačový software, který slouží k identifikaci, odstraňování a eliminaci počítačových virů a jiného škodlivého software (malware).
AutentizaceProces ověření proklamované identity subjektu. Proběhne-li proces autentizace úspěšně, může následně dojít k vyhodnocení oprávněnosti subjektu (autorizaci) k operacím v systému, do kterého se subjekt autentizoval (čtení, editace apod.).
Autorizace(schválení, oprávnění) Získání přístupu k informacím, funkcím a dalším objektům.
Autorizovaná konverze dokumentůPři autorizované konverzi dochází k úplnému převedení dokumentu z listinné podoby do elektronické, nebo k úplnému převedení elektronického dokumentu do listinné podoby. Dokument, který provedením konverze vznikl, má stejné právní účinky jako dokument, jehož převedením výstup vznikl.